Давно пора: У Конгресі США зробили крок для передачі Україні конфіскованих російських активів

Конгрес США зробив крок у питанні передачі Україні заморожених російських активів. Йдеться, зокрема, про гроші російського Центробанку, передають Патріоти України з посиланням на засідання Комітету з міжнародних відносин Палати представників.

Вчора, 7 листопада, Комітет з міжнародних відносин Палати представників США провів слухання щодо законопроєкту про передачу Україні активів Росії, які були заморожені американською стороною.

Голова комітету, конгресмен-республіканець Майкл Маккол пояснив, що вніс на розгляд двопартійний та двопалатний законопроєкт, який вимагає від адміністрації президента Джо Байдена передати Україні заморожені суверенні активи Росії.

"Настав час, щоб Росія розплачувалась за війну, яку вона розпочала", - сказав він.

Також законопроєкт унеможливлює повернення російських активів до РФ, доки вона не виплатить компенсацію Україні.

Співголова Комітету, конгресмен-демократ Грегорі Мікс заявив на слуханнях, що з розвитком війни має розвиватися й економічна стратегія.

"Це включає і підтримку України, яка дозволить їй стати повноцінним економічним гравцем у Європі. І це потрібно робити під час війни, а не лише після перемоги України", - додав Мікс.

Загалом законопроєкт підтримали 40 членів Комітету з міжнародних відносин. Тепер документ повинні розглянути у Конгресі. Якщо законопроєкт ухвалять, це стане ще одним важелем тиску на Державний департамент США щодо передачі Україні російських грошей.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...