Деякі країни проти: Польща хоче збільшити фонд, з якого фінансується зброя для України, - ЗМІ

Польща продовжить наполягати на збільшенні Європейського фонду миру, з якого фінансуються поставки зброї в Україну. Однак кілька країн ЄС виступають проти. Про це повідомляє RMF24, передають Патріоти України.

Так, Франція, Німеччина, Італія та Греція виступають проти збільшення бюджету Європейського фонду миру, тож Польщі доведеться переконати ці країни. Ці країни стверджують, що саме вони роблять найбільший внесок до бюджету фонду, що становить понад 60%, і це, за їхніми словами, є тягарем.

Тому Франція, Німеччина та Італія хочуть спочатку встановити принцип витрачання цих грошей, етапи виплат, а також те, яка частина буде виділена Україні, а яка - на спільні місії, наприклад, в Африці.

Найближчим часом це питання обговорюватимуть посли ЄС, потім очільники дипломатії, а остаточно воно буде винесене на саміт лідерів ЄС, ймовірно, аж у червні.

Слід зазначити, що 23 березня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в рамках Європейського фонду миру до Польщі надійде ще 200 мільйонів євро, які будуть спрямовані на оборонну політику.

"Я також проводив кампанію щодо цього, і моя позиція була дуже чіткою, що цей фонд має бути збільшений, і він не має становити 3,5 мільярда євро, а значно більше", - підкреслив Моравецький.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...