Деякі українці отримають першочергове право на компенсацію за знищене війною житло: Ось кого стосується

Народні депутати ухвалили у першому читанні законопроєкт №11028, який надає деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб (ВПО) право на пріоритетне отримання компенсації за знищені об'єкти нерухомого майна. "За" - 290 голосів. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, передають Патріоти України.

Він зазначив, що пріоритетне право на отримання компенсації за знищені об'єкти нерухомого майна матиме низка категорій ВПО:

  • які досягли пенсійного віку;
  • які мають дитину віком до шести років;
  • які мають двох неповнолітніх дітей;
  • які мають дитину з інвалідністю;
  • які виховують без одного з подружжя дитину віком до 14 років;
  • які є особами з інвалідністю ІІІ групи.

Крім того, зазначив він, у першому читанні також було ухвалено законопроєкт №11281 щодо забезпечення житлових прав усередині переміщених осіб. Він передбачає "створення інформаційної бази даних об'єктів нерухомого майна для проживання всередині переміщених осіб".

Компенсацію за зруйноване війною житло отримає більше українців

Раніше ж в Україні помітно змінили систему компенсацій за зруйноване та пошкоджене через війну житло за програмою єВідновлення. Тепер її дію розширили на прифронтові території та райони активних бойових дій.

Так, українці, чиї пошкоджені чи зруйновані будинки розташовані на прифронтових територіях та територіях активних бойових дій, теж зможуть отримувати компенсації. З урахуванням ситуації безпеки комісії на місцях зможуть проводити обстеження знищених та пошкоджених об'єктів.

Вас може зацікавити:Україна набрала кредитів під "Велике будівництво", і тепер вони загрожують бюджету: нардепи ухвалили екстрене рішення

Вас може зацікавити:Стадіон у Парижі збожеволів після стрибка Магучіх. З'явилося відео, що відбувалося на трибунах

При цьому залишається важлива умова – на такій території мають функціонувати державні електронні інформаційні ресурси. Як пояснила OBOZ.UA голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, запуск програми єВідновлення для житла на територіях активних бойових дій тривалий час відкладався через складність організації роботи комісій, що підтверджують пошкодження чи знищення житла.

Без бронетехніки, але на мотоциклах: Окупанти ведуть штурми біля Малої Токмачки на Оріхівському напрямку

п’ятниця, 19 липень 2024, 10:28

У районі села Мала Токмачка на Оріхівському напрямку противник застосовує тактику штурмів малими піхотними групами без бронетехніки, на мотоциклах, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі національного ...

"Росія постійно використовує побоювання...": Аналітик розповів, чому українським F-16 краще базуватися в країнах НАТО

п’ятниця, 19 липень 2024, 9:57

Вже цього літа перші західні винищувачі F-16 прибудуть в Україну. Старший науковий співробітник Інституту Сагамора та капітан ВМС у відставці Джеррі Хендрікс у колонці The Washington Post написав, чому літаки мають базуватися в країнах НАТО, передають ...