"Дехто з них вже пішов до Кобзона": Фашик Донецький розповів деталі "параду полонених" у 2014-му і назвав імена організаторів

Відомий донецький блогер «Фашик Донецький» в своєму блозі розповів, як «керівники ДНР» організували в 2014 році в непідконтрольному Україні Донецьку проведення «параду» полонених українських військовослужбовців. Тоді члени НЗФ «ДНР» провели вулицями Донецька близько двох десятків поранених українських військовослужбовців, захоплених в полон під час боїв за донецький аеропорт, нагадують Патріоти України.
Як уточнює блогер, одним з головних «ідейних натхненників» «параду» є нинішній «глава МВС ДНР» Олексій Дикий. Як пише «Фашик Донецький», Дикий нібито «любить катувати людей, особливо кийком і до війни він зробив собі особистий кийок для "допиту з пристрастю" і активно ним користувався». За словами блогера, ідея з «парадом» була озвучена кремлівським кураторам, її схвалив в Кремлі і екс-«глава уряду ДНР» Олександр Бородай.
При цьому «Фашик» зазначає, що проукраїнські жителі ОРДО намагалися зробити фото всіх «конвоїрів ДНР», щоб в майбутньому їх ідентифікувати. Він пише: «Мы сутками вынуждены были пересматривать жуткие кадры и искать соответствия с реальными „людьми“. На все про все у нас ушло более 2 месяцев. Мы отработали до конца и сделали то, что были обязаны — идентифицировали более 90% бойцов, участвовавших в „параде“ и более 95% конвоиров и поддерживающих мероприятие среди населения».

У той же час блогер додав, що за 7 років, що минули з тих пір, більше половини з учасників «параду» померли. У когось не витримало серце, хтось потрапив в аварію, когось знищили снайпери ЗСУ, які працювали саме по фото, які отримали від українських патріотів з Донецька.

«Фашик Донецький» підкреслює: «И да - Донбасс- это Украина, нравится кому-то или нет. Снимаю шляпу перед теми в оккупации, кто не сдается и работает каждый день — спасибо за то, что вы есть. Горжусь, что живу с вами в одно время. Не опускать флаг».

Джерело: Антикор

"Ми не можемо дозволити Україні впасти": Конгресмен назвав умову, за якої США можуть втрутитися у війну в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 10:28

Лідер демократів у Палаті представників США Хакім Джеффріс назвав умову, за якої американські війська втрутяться у війну в Україні. Про це інформує CBS News, передають Патріоти України. . Джеффріс наголосив на важливості подальшої підтримки України у ...

У ворога буде істерика: Дрон ГУР Магура V5 уразив швидкісний катер росіян у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 9:50

Головне управління розвідки уразило морським безпілотником російський швидкісний катер у районі бухти Вузька тимчасово окупованого Криму, пише УП, передають Патріоти України. . За даними джерела УП, в ніч на 6 травня в районі бухти Вузька (район Чорно...