Декому винні ще за травень: У "ЛДНР" працівники заводів зібралися страйкувати через борги із зарплати

На заводах, які знаходяться на непідконтрольній Україні частини Донбасу, значна заборгованість по заробітній платі викликає невдоволення в робочих колективах, інформують Патріоти України.

Як повідомляють "Новости Донбасса", мова йде про великі промислові підприємства, які угруповання "ДНР" і "ЛНР" передали в управління компанії "Внешторгсервіс" (ВТС). На деяких підприємствах ще навіть не до кінця виплатили зарплату за травень. За словами робітників, гроші їм платять частинами, по 20-30%.
На цьому тижні співробітники коксового цеху Алчевського металургійного комбінату написали колективний лист, в якому закликали керівництво погасити залишок заборгованості за травень і в повному розмірі виплатити зарплату за червень і липень.
"Ми доведені до крайності. Вимагаємо видати нам заборгованість в повному обсязі, в іншому випадку ми будемо змушені зупинити виробництво коксового цеху №2 до виконання вищевказаних вимог", - йдеться в зверненні, фотокопія якого була опублікована в співтоваристві "Алчевськ".
Наразі працівникам Алчевського металургійного заводу виплатили тільки 19% залишку за травень. У групах в соцмережах працівники підприємств - філій ВТС розповідають, скільки відсотків від місячної зарплати їм виплатили.
За останніми даними, ситуація така:
Донецький металургійний завод - винні 46% за травень;
Єнакіївський металургійний завод - закрили травень і 5% червня;
Макіївський металургійний завод - закрили травень;
Єнакіївський коксохімпром - закрили травень;
Харцизький трубний завод - винні 46% за травень;
Ясинівський коксохімічний завод - закрили травень;
Макіївкокс - закрили травень;
Комсомольське рудоуправління - винні 46% за травень;
Алчевський металургійний завод - закрили травень;
Стахановський завод феросплавів - закрили травень;
Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат - повинні 46% за травень.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...