День народження Стерненка під ОПУ: Печерський суд у повній мірі задовольнив запит прокуратури, обираючи запобіжний захід раднику мера Києва Роману Ратушному

Не зважаючи на досить сумнівні докази прокуратури, суддя улюбленого суду Венедіктової не взяла до уваги жоден аргумент захисту, звинуваченому у хуліганських діях під ОПУ. Ратушний заявляв, що ініціатором справи проти нього був заступник голови ОП Смирнов

Суд ухвалив рішення обрати лідеру громадського руху «Захистимо Протасів Яр» Роману Ратушному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. Таким чином суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова повністю задовольнила клопотання сторони обвинувачення, зазначають Патріоти України.

Згідно з рішенням суду, Ратушному впродовж двох місяців заборонено виходити з дому за винятком прибуття до суду чи правоохоронних органів.

Ратушного підозрюють у вчиненні хуліганських дій 20 березня біля будівлі Офісу президента під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Суддя не взяла до уваги жоден аргумент сторони захисту лідера громадського руху «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного, підозрюваного у хуліганських діях під Офісом президента 20 березня.

Про це після засідання суду журналістів повідомили сам Ратушний та його адвокат Євгенія Закревська.

Ратушний зазначив, що наразі піде до київського главку поліції, де на нього одягнуть електронний браслет, а потім - у Солом’янське райуправління поліції, де поставлять на облік у дільничного.

Активіст також заявив, до через домашній арешт не зможе відвідувати судові засідання з розгляду цивільних позовів щодо забудови Протасового Яру та кримінальних проваджень у справах Майдану, де він є потерпілим.

Він впевнений, що такий запобіжний захід було ухвалено спеціально, щоб позбавити його можливості вести громадську діяльність в тому числі брати участь у протестних акціях.

Також Ратушний додав, що на рішення Печерського суду Києва буде подано апеляцію.

Своєю чергою адвокат Закревська зауважила, що суддя Крістіна Константінова не взяла до уваги жоден доказ сторони захисту, а заявила, що самого факту перебування Ратушного на акції, який він не заперечує, достатньо для обгрунтованості підозри у хуліганських діях.

Крім того, вона наголосила, що у процесуальних документах є підробки та фальсифікації, зокрема, вручну виправлена дата повідомлення про підозру з 23 на 24 березня.

Окрім того, за словами Закревської, суд зовсім не звернув увагу на те, що у матеріалах сторони обвинувачення міститься фото Ратушного, яке взагалі зроблено в іншому місці, в інший час, і на цьому фото він одягнутий в інший верхній одяг. Протоколи допитів свідків не підписані самими свідками, а у свідченнях є велика кількість недоліків. А в доказовій частині використовуються фото з інших акцій.

На поруки Ратушного хотіли взяти одразу кілька громадян. Серед них двоє нардепів – Юрчишин і Ар'єв.

Підозру протестувальнику вручили ще 25 березня. Судове засідання мало відбутись наступного дня. Проте його перенесли, оскільки сам підозрюваний заявив про відвід. Він вважав, що суддя Христина Констянтинова упереджено ставиться до учасників Революції Гідності. Проте відвід не задовільнили. Та ж суддя нині розглядає справу активіста.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...