Держава-агресор запустила свою машину війни: Працюють танки, дим видно з центру Донецька, містяни вже відчули кінець перемир'я

Російський танк Т-72

Вже кілька днів не тільки в Україні, але і по всьому світу обговорюють ескалацію конфлікту на сході України та стягування російських військ до українських кордонів, зазначають Патріоти України. Застерігаючи можливий початок «великої війни», у готовність приведені війська США у Європі. Лунають попереджуючи заяви від представників НАТО, тривають консультації з військовим керівництвом України, до дипломатичної перепалки долучилося керівництво Росії. Тим часом жителі непідконтрольного Донецка вже відчули на собі загострення. З ночі 1 на 2 квітня у самому місті та його околицях чутно ведення бойових дій, сильніше, ніж це було останнім часом. .

Джерела Радіо.Донбас Реалії з різних районів Донецька розповідають про гучну стрілянину з різних типів зброї. Причому чутно її як на північному, так і на південному сході міста.

З району залізничного вокзалу повідомляють про стрілянину у районі Донецького аеропорту, там, окрім стрілецької зброї, чутно кулеметні черги та танкові постріли. Роботу танка підтверджують і жителі Путилівки.

У соцмережах повідомляють про бойові дії у іншій частині міста – районі шахти Трудовської. Ось відео звідти.

А на цьому відео місцевий житель зазняв звуки стрільби важкої зброї у районі ДАП. Знімає він з боку Колхозного проспекту.

Дим невідомого походження з боку ДАП видно навіть з центру міста.

У соцмережах постять відео та фото наслідків бойових дій. Ось, наприклад, скріншот з відео, знятого з вулиці Батищева у напрямку Путилівки.

Ще до активізації бойових дій джерела Радіо Донбас.Реалії повідомляли про перекидання військової техніки російських гібридних сил саме у район ДАП.

«Через Путилівку знову перекидають військову техніку. Було дуже шумно, думаю, 2 чи 3 одиниці БМП або танків. На асфальті знову свіжі сліди від гусениць. І запах солярки в радіусі 20-25 метрів».

Інше джерело повідомляло про збільшення кількості військових та техніки на вулицях Донецька та пропорційне зменшення цивільного трафіку на вулицях.

Також приходять повідомлення про бої у напрямку Ясинуватої. Ось фото, зняте з ЦІЄЇ точки.

У зведенні Штабу Операції Об’єднаних Сил 2 квітня повідомляється про обстріли українських позицій у районі Пісків, Авдіївки, Старогнатівки, Водяного, Світлодарська, Луганського, Шумів, Новотошківки, Золотого-4, Красногорівку, де зазнали поранення військові та цивільна особа.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала 2 квітня численні порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Крім того, бойовики не відводять військову техніку.

Повідомляється, що в Донецькій області місія зафіксувала відразу 225 порушень режиму припинення вогню і 52 вибухи. Більшість з них сталися на півдні та південно-західній частині від Макіївки, що непідконтрольна українському уряду. Також чули вибухи на півночі недалеко від Широкіного й на півдні від Ясинуватої.

Напруженою залишається ситуація і в Луганській області. Тут місія ОБСЄ зафіксувала 31 порушення і 6 вибухів. Повідомляється, що в основному порушення режиму тиші зафіксували біля ділянки розведення в районі Золотого.

Крім того, повідомляється, що бойовики не поспішають відводити заборонену техніку. Приміром, 14 гаубиць і 1 протитанкову гармату помітили в непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей. Велика частина цієї техніки перебували на полігоні біля Бугаївки. Ще там зафіксували 28 танків, 2 зенітних ракетних комплекси та 9 мінометів.

У Луганській області в зоні безпеки ОБСЄ виявила ознаки військової присутності та присутності військового типу. Спостерігачі помітили 8 бойових броньованих машини й зенітну установку в непідконтрольних українському уряду районах.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...