Держдеп США відреагував на скандальні заяви Папи Римського

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер прокоментував заяви Папи Римського Франциска щодо війни РФ проти України та наголосив, що Сполучені Штати підтримують право України на захист, а також Українську формулу миру, передають Патріоти України.

«Очевидно, ми підтримуємо право України на захист», – підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США на прохання журналістів прокоментувати заяву понтифіка.

Міллер також підтвердив позицію Сполучених Штатів щодо підтримки Формули миру, запропонованої президентом України, а також зусиль Києва, спрямованих на мирне припинення війни. «Але це вимагає, щоб Володимир Путін припинив атаки та спроби захопити українські території, претендувати на них та утримувати їх, а також погодився на переговори. Але він поки не висловив бажання зробити це», – зауважив представник Держдепу.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...