Держдеп включив "Північний потік-2" та "Турецький потік" у санкційний перелік CAATSA

Державний департамент Сполучених Штатів Америки включить газопровід "Північний потік-2" до переліку проєктів, які потрапляють під санкції в рамках закону CAATSA. Санкції поширяться й на інший газогін - "Турецький потік".

Зокрема йдеться про скасування застереження, яке звільняє трубопровід від санкційних заходів, передбачених законом CAATSA (закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій"), прийнятому в 2017 році. Про це повідомив державний секретар США Майк Помпео на брифінгу, зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що керівництво по CAATSA займається оновленням та поширенням дії цих санкцій на "Північний потік-2 і другу гілку "Турецького потоку".

Помпео наголосив, що "Північний потік-2" не є комерційним проєктом. Він також засудив убивство українського військового медика на Донбасі, яке сталося в контексті боротьби з залежністю Європи та агресією з боку Російської Федерації.

"Ці дії піддають ризику застосування санкцій інвестиції чи інші види діяльності, пов'язані з цими російськими енергетичними експортними трубопроводами", - зауважив секретар.

За даними The Wall Street Journal, проти "Північного потоку-2" можуть ввести санкції, передбачені розділом 232 закону CAATSA. Йдеться про санкції проти фізичних осіб, які інвестують від $1 млн (або від $ 5 млн за один рік) в проєкт або надають технології або послуги, які "прямо і значно" роблять внесок у здатність Росії будувати газопроводи для експорту.

Їм загрожує конфіскація майна, візові обмеження і відмова в наданні широкого спектру банківських та фінансових послуг. При цьому видання відзначає, що дане рішення не означає, що додаткові санкції будуть введені негайно.


"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...