Дешевий газ з Росії вийде Україні боком, - нардеп

Україні не потрібна "політична ціна" на газ.

Микита Потураєв. Фото: Главком.

Заступник голови парламентського Комітету з питань інформаційної політики, народний депутат від партії Слуга народу Микита Потураєв, який розповів, яких результатів очікує українська сторона від саміту в нормандському форматі, висловив свою думку щодо газової суперечки з Росією і питання транзиту газу, передають Патріоти України.

Він нагадав, що, за рішенням Стокгольмського арбітражу, РФ винна Україні 3 мільярди доларів. Російська сторона пропонує віддати борг не грошима, а газом. "Газ - хороший актив, потрібно забирати", - сказав Потураєв в ефірі програми Право на владу на каналі 1 + 1.

Що стосується транзиту газу, то він приносить Україні три мільярди доларів в рік живими грошима. Потураєв зазначив, що сторони не можуть поки що домовитися про умови, і переговори припинені до проведення зустрічі в нормандському форматі.

"Росіяни загальмували переговори про продовження контракту на транзит газу до нормандського саміту, сподіваючись, що Путін зможе натиснути на президента Зеленського. На президента Зеленського не потрібно тиснути. На нього де сядеш, там і злізеш", - сказав Потураєв.

Нардеп також акцентував увагу на тому, що розмов про спеціальну ціну на газ для України не буде - ціна на блакитне паливо повинна бути європейською та без політичних складових. За його словами, "дешевий газ з Росії потім вийде Україні боком", а ресурс для зниження ціни на газ для населення існує і без російських знижок, резюмував Потураєв.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...