Дійсно найбільші в історії: У ВМСУ уточнили масштаби навчань Сі Бриз-2021

У традиційних маневрах візьмуть участь менше військових і військової техніки, ніж повідомлялося, але вони все одно будуть рекордними.

У навчаннях Sea Breeze-2021 візьмуть участь близько трьох тисяч осіб особового складу, 30 кораблів, 30 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд. Про це в середу, 23 червня, повідомив командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа, зазначають Патріоти України.

"Минулоріч значні обмеження були накладені через пандемію COVID-19, тому не було заходу кораблів у порти України. Цього року навчання буде проведено в повному обсязі... Більше, ніж у торішньому Сі Бриз буде залучено іноземної техніки. Зокрема, в навчаннях візьмуть участь літаки і вертольоти з американської сторони", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що головна особливість навчання - це значна зацікавленість світової спільноти цим заходом, про що свідчить рекордна кількість країн-учасниць.

Навчання розпочнуться вже через кілька днів у північно-західній частині Чорного моря, а також у Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. Головна ідея - підвищення рівня сумісності підрозділів ВМС України і США та держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань з підтримки морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

"Всі елементи навчань Сі Бриз-2021 сплановані і будуть відпрацьовані відповідно до стандартів і процедур НАТО. Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання в морі та повітрі, на суші і під водою, - сказав Неїжпапа.

Варто відзначити, що в посольстві США в Україні раніше заявили, що цьогоріч у навчаннях візьмуть участь 32 країни з 6 континентів, 5000 військових, 32 кораблі і 40 літаків.

Минулого року до навчань Sea Breeze-2020 залучили близько 2 тисяч осіб з восьми країн, понад 20 кораблів, а також літаки і вертольоти.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....