Дітей привезли на руїни школи: Окупанти роблять картинку для росЗМІ, нібито зруйновану Волноваху "звільнили"

Місто Волноваха, що на Донеччині, практично повністю зруйноване російськими окупантами. Втім, цинізм російської пропаганди не знає меж, коли потрібно зняти брехливий сюжет, зазначають Патріоти України.

Правда про "звільнену" Волноваху

Як повідомив голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець, Волноваха виглядає зовсім не так, як про це повідомляє російська пропаганда.

"Волноваха зруйнована на 90%, в місті відсутні всі комунікації, відсутнє світло", – заявив він.

Для зйомки цинічного сюжету про "відновлення навчального процесу" окупанти привезли дітей на руїни школи. Насправді ж навчатися там немає кому – з початком війни мешканці міста почали масово виїжджати. З 25 тисяч населення зараз у Волновасі проживає близько 3 тисяч, через безвихідь люди навіть змушені рушати до Росії. Там у них забирають документи громадян України, роблять відбитки пальців та скеровують у найбільш депресивні регіони своєї країни, вибір серед яких доволі великий.

Також окупанти забирають у дітей, у яких загинули батьки, та також відвозять їх до Росії. На запити родичів росіяни не реагують.

Окрім того, Лубінець повідомив, що на тимчасово окупованих територіях заборонена українська мова, наших ветеранів розстрілюють, усі люди віком від 14 років проходять "фільтрацію", введено тотальний контроль за пересуванням.

"Маємо приклади, коли ветеранів розстрілювали прямо перед його ж будинком, на очах у родини. Поліцейських змушують приймати присягу і служити окупантові. Всі злочини – це справа рук Росії, там діє лише окупаційна влада", – наголосив Лубінець.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...