Для Brocard війни в Україні немає: Як московська бізнес-леді продає українцям парфуми та косметику

Найбільша українська парфумерна мережа Brocard наполегливо ігнорує війну Росії проти України. Коли їхні конкуренти організовують гуманітарну допомогу, жертвують свою виручку на потреби армії, відмовляються від співпраці з російськими партнерами, у Brocard навіть не вимовляють слово "війна", передають Патріоти України.

Причина – володіє мережею москвичка Тетяна Володіна. Щорічний виторг компанії становить понад 3,4 млрд грн (дані YouControl). Таким чином Brocard увійшов до топ-20 найбільших українських компаній із російськими власниками.

Російська бізнес-леді Тетяна Володіна купила український Brocard ще 2010-го. Незважаючи на свій стан та масштаби бізнесу, Володіна рідко з'являється у ЗМІ. Вона не має власної сторінки в соцмережах, вона рідко дає інтерв'ю. Усі її прояви – прес-конференції з питань роботи російської мережі Л'Етуаль.

Володіна за версією видання Forbes кілька років тому входила до десятки найбагатших жінок РФ. А Л'Етуаль на той момент налічувала 900 точок продажу і був найбільшою серед магазинів за догодою за собою. Зараз же обидва бізнеси Володіної вперто вдають, що війни немає.

"Ура! Ділимося свіжою добіркою ароматів...", – повідомила Л'Етуаль 24 лютого в Instagram (на той момент ще працює в РФ). У той час, як російська армія почала скидати ракети на мирні українські міста, намагаючись захопити Україну гинули сотні росіян, бізнес Володіною радісно ділився "підбіркою ароматів".

А 27 лютого, коли росіяни з градів почали обстрілювати передмістя Маріуполя, а кількість убитих мирних жителів різко зросла, російська компанія зробила "важливе" повідомлення: "хочемо торкнутися актуальної в сучасному світі теми – що впливає на нашу життєву енергію?".

Що дивно, довгий час цієї тактики дотримувався і український Brocard. 24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення Росії, компанія перестала спілкуватися зі своїми клієнтами. Перше повідомлення у соцмережах з'явилося вже 3 березня. Зрозуміло , без згадки про війну, агресії Росії. Без осуду військових злочинів Путіна. "Головне – це мир і люди", – повідомив Brocard через 8 днів повномасштабної війни.


Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...