Для полонених на північ від Харкова росіян відкривається додатковий табір, - ГУР Міноборони

В Україні розгортають додатковий табір для військовополонених росіян, які потрапили до полону під час нового наступу на Харківщину. Про це в етері телемарафону розповів речник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що до нового наступу ворога були готові, і він почався "за графіком". "Можна сказати, що дії ворога на даному напрямку розпочались за графіком, який і був відомий, про який було поінформовано, безумовно, як і належить Головному управлінню розвідки", - сказав Юсов.

Він розповів, що рішення розгорнути в Україні додатковий табір для полонених росіян зумовлене значними втратами ворога на Харківщині. "Враховуючи масштаб ситуації з російськими угрупованнями, їхніх втрат, і майбутніх у тому числі, прийнято рішення швидше відкрити додаткове місце утримання, додатковий табір для російських військовополонених в Україні, скоро так само буде ця інформація публічною й офіційною", - сказав речник ГУР.

Також він звернувся до росіян, які нині воюють на Харківському напрямку, "зокрема Московського та Ленінградського військових округів", із закликом здаватись у полон. "Такі випадки вже зараз активно відбуваються, ми маємо інформацію від бійців РДК, від легіону "Свобода Росії", від Сибірського батальйону, вони так само сьогодні виступили зі зверненнями до російських окупантів: або переходити на бік Сил безпеки й оборони України, або здаватись в полон", - зазначив Юсов.

Він додав, що Україна гарантує дотримання усіх конвенцій та життя і безпеку для тих, хто здасться. "Такі військовослужбовці вже є і найближчим часом про них буде більше інформації. Враховуючи втрати противника на даному напрямку, вони значні та будуть лише збільшуватись, здача в полон або перехід на бік України - це розумна альтернатива", - сказав Юсов.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...