Для вас не час розважатися: Чехія повністю закриває в'їзд для росіян із туристичними шенгенськими візами

Росіяни з шенгенськими візами, виданими з метою туризму, спорту чи культури будь-якою державою Європейського Союзу, не зможуть в'їхати до Чехії. З 25 жовтня країна закриває в'їзд для громадян РФ. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський. Про це повідомляє видання Novinky.cz, передають Патріоти України.

Таку заяву глава чеської дипломатії зробив у середу, 12 жовтня після засідання уряду. "З 25 жовтня ми запроваджуємо нові заходи. Громадяни Російської Федерації, які мають шенгенську візу, видану з метою туризму, спорту чи культури, не будуть допущені до країни", – заявив Ліпавський.

За даними чеського МЗС, щодня через міжнародний аеропорт до Чехії в'їжджає до 200 російських громадян. "У ситуації, коли російський режим бомбардує цивільні цілі, ми не можемо закривати на це очі", – наголосив міністр.

За словами глави МВС Чехії Віта Ракушана, з таким рішенням погодився весь уряд. Він також повідомив, щополіція вже отримала інструкції, як діяти у таких випадках. "Це захід, який веде до вираження чіткої позиції Чеської Республіки", – наголосив Ракушан.

Таким чином Чехія приєдналася до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які минулими тижнями закрили кордони для російських туристів.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...