Для захисту, але не від турків: Греція будує стіну на кордоні з Туреччиною

Нова огорожа з’явиться на ділянці у 26 км, окрім того буде модернізовано й інші огорожі зведені раніше, загальною протяжністю у 10 км.

Греція будує стіну на ділянці сухопутного кордону з Туреччиною в районі регіону Еврос. Про це заявив на брифінгу в понеділок офіційний представник грецького уряду Стеліос Пецас, повідомляють Патріоти України.

Нова огорожа з’явиться на ділянці у 26 км, окрім того буде модернізовано й інші огорожі зведені раніше, загальною протяжністю у 10 км. Зараз на 400 осіб збільшено чисельність постійно діючих на цій ділянці прикордонників. Додатково 800 прикордонників будуть розміщені на островах в східній частині Егейського моря, а ще 480 — на решті території країни.

«Протягом року в цілому 1 680 прикордонників будуть дислоковані в усіх районах, де потрібна посилена поліцейська присутність», — сказав представник кабінету.

Раніше в ході візиту прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса в Еврос, було озвучено, що завершити будівництво планують до квітня 2021 року. Основна мета зведення споруд – унеможливлення потрапляння до Греції біженців із території Туреччини, що прибули до країни з зони бойових дій у Сирії.

На початку року Європейське агентство з контролю зовнішніх кордонів Frontex вже направило у Грецію екстрену допомогу для посилення охорони кордону, воно також попросило країни учасники ЄС надати для цього прикордонників та оснащення.

Європейське агентство з контролю зовнішніх кордонів Frontex вже направило у Грецію екстрену допомогу для посилення охорони кордону, воно також попросило країни учасники ЄС надати для цього прикордонників та оснащення.

Одна з перших відгукнулась Естонія, яка відправила два патрульних катери та 20 прикордонників на допомогу Греції. На той момент у Греції вже перебував один патрульний катер з Естонії з екіпажем із чотирьох осіб.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...