Додому не довезли: У ліквідованих на Херсонщині окупантів знайшли жіночі прикраси та годинники, вкрадені у місцевих жителів (фото)

Військовослужбовці 60-ї окремої піхотної бригади ЗСУ провели успішний наступ та звільнили селище Потьомкіне, що на Херсонщині. Під час зачистки селища українські бійці знайшли в речах мертвих російських десантників цінні речі, силоміць відібрані в українських громадян, передають Патріоти України.

Це лише один з багатьох випадків мародерства, яке вчиняють в Україні російські військові. Про нього повідомила пресслужба ОК "Південь". Українські захисники оприлюднили фото награбованого окупантами.

"Мешканці Потьомкиного зізнавалися, що окупанти викрадали їхні цінні речі з нелюдською жорстокістю, особливо відзначалися буряти", – розповіли українські військові.

Мародерство – це звичайна поведінка російських окупантів. "Вони вбивають та викрадають на полі бою і в захоплених населених пунктах речі, що знаходяться при вбитих чи поранених, власність мирного місцевого населення", – зазначили в ОК "Південь".

Після звільнення селища від загарбників місцеве населення з полегшенням зітхнуло, а українські військові задоволені результатом. Адже вони відбили кілька контратак російських окупантів, знищили ворожі БМП та танки, а також "вполювали" одного "Тигра". А награбоване ворогом золото і срібло вирішили передати на церкву до Київського патріархату.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...