Доказова база зібрана: Екснардепу Мураєву повідомили про підозру в державній зраді

Служба безпеки зібрала доказову базу щодо причетності керівника забороненої партії "Наші", колишнього народного депутата Євгена Мураєва до інформаційно-підривної діяльності проти України. Слідчі СБУ повідомили екснардепу про підозру у держзраді і вчиненні дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

Як вважають в СБУ, політик цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ.

Насамперед це стосувалось подання викривленої інформації про внутрішню ситуацію в Україні та її сприйняття на міжнародній арені. У цьому зв’язку на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва були запроваджені санкції РНБО.

Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України нині остаточно підтверджено факти підривної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. Мураєву висунули звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...