Документи прикриття не допомогли: У групі "Вагнера" в Білорусі виявили колишнього беркутівця (фото)

Андрій Бакунович прийняв російське громадянство, але на спецоперацію вирушив у якості громадянина України.

Серед затриманих у Білорусі вагнерівців було ідентифіковано екс-бійця "Беркута", який втік із України. Йдеться про уродженця Слов'янська Донецької області Андрія Бакуновича. Про це розповів колишній заступник голови Служби безпеки України, генерал-майор Віктор Ягун, передають Патріоти України.

У мережі були опубліковані фото, на яких знайшли схожість. "Він прийняв російське громадянство і навіть десь там служив. А потім вирішив, що більше грошей він заробить "на стороні", – прокоментував Ягун.

За його словами, Росія не визнає українське громадянство найманців – нібито всі відмовилися від нього і прийняли російське. Однак насправді частина затриманих у Білорусі мала українські документи й не виключено, що РФ в цих подіях могла зіграти на "українському питанні".

Один із затриманих у Білорусі вагнерівців Андрій Бакунович

"Але це якраз документи прикриття. Ми мали аналогічні випадки, коли в Росії наших атовців намагалися використовувати в проведенні якихось терористичних актів, щоб потім показати – дивіться, теракти в Російській Федерації здійснюються колишніми українськими військовослужбовцями. Що це така акція, спрямована проти РФ. Мовляв, закинули диверсійні групи та інше", – навів приклад колишній заступник голови СБУ.

Він не виключив того, що одним із елементів прикриття групи ПВК Вагнера в Білорусі є показати цих бойовиків й підкинути їм українські документи.

Беркутівець у дворі СБУ під час подій в Україні 2014 року, в якому побачили схожість із Бакуновичем

"Показати, що це взагалі з України люди. І що дестабілізуючий фактор – це не РФ, а саме Україна. Яка прислала якийсь "Правий сектор", добробати, які починають свою війну за зняття чинного президента або для того, щоб приєднати до України Білорусь. Росія могла що завгодно придумати", – підкреслив Ягун.

Зазначимо, що в Twitter центру "Миротворець" показали фото затриманого в Білорусі російського найманця – керівника снайперської групи в ПВК Вагнера Андрія Бакуновича, а також беркутівця під час подій на Майдані в Україні 2014 року.

"1. Фото паспорта Бакуновича. 2. Фото з камер спостереження. Київ 2014. Двір СБУ. Ну дуууже схожий", – підписали знімки в мережі.

Скриншот

Джерело: Обозреватель

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...