Дошкульних мит на електромобілі, мабуть, замало: Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями за продовження підтримки агресії РФ

Держдепіґ посилює тиск на Україну КНР нагадавши, що близько 70% верстатів для виготовлення зброї, які імпортує Росія, надходять із Китаю, так само, як і 90% мікроелектроніки.

Держсекретар США Ентоні Блінкен

США за необхідності готові запровадити нові санкції проти третіх країн за підтримку Росії, щоб стримати тиск і в кінцевому підсумку покласти край агресії. Про це у вівторок, 18 червня, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Крім іншого, ми розглядаємо країни, які підтримують російську оборонно-промислову базу, що дає змогу Росії продовжувати війну, зокрема Китай. Як ясно дав зрозуміти президент Байден, ми справді занепокоєні не тим, що Китай постачає зброю в Росію - цього вони не роблять", – сказав Блінкен.

Натомість, за його словами, Пекін надає найважливішу підтримку російській оборонній промисловій базі. Близько 70% верстатів, які імпортує Росія, надходять із Китаю, 90% мікроелектроніки - з Китаю, і це дає змогу Росії підтримувати військову машину та продовжувати війну.

"Цьому потрібно покласти край. І ми все робимо і будемо робити для цього", – наголосив Блінкен.

Раніше повідомлялося, що у Росії різко дорожчає доставка товарів з Китаю. Стрімке зростання тарифів на доставку додалося до вже існуючих труднощів із переказом грошей до Китаю.

Нагадаємо, Пекін болісно відреагував на різке підвищення оподаткування на свої електромобілі скоординовано прийняті ЄС та США, що торпедують одну з провідних галузей КНР, що ще тримають на плаву хвору економіку Китаю.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...