Друзі Путіна у жорсткому шпагаті: Прем’єр Італії Конте оголосив про свою відставку

Ультраправі Італії прагнуть узурпувати владу в державі

Джузеппе Конте оголосив про своє рішення піти у відставку в парламенті після того, як віце-прем’єр Маттео Сальвіні поставив питання про довіру уряду, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Конте звинуватив керівника ультраправої партії “Ліга” у прагненні виграти від зростаючої популярності та спровокувати дострокові вибори, піддаючи небезпеці заплановані реформи.

“Дії уряду закінчуються тут”, – заявив Конте, якого цитує La Rebbublica.

Глава МВС Сальвіні “показав, що він слідує за власними інтересами та інтересами своєї партії”, зазначив прем’єр.

“Його рішення несуть серйозні ризики для цієї країни”, – сказав Конте.

Конте сказав, що після дебатів піде до президента Серджо Маттарелле, щоб подати у відставку, пише ANSA. Маттарелла, за його словами, “буде керувати країною вподовж делікатного переходу”.

Відносини між партнерами по коаліції Лігою Півночі і Рухом п’яти зірок істотно погіршилися під час виборчої кампанії в Європарламент. На європейських виборах Ліга Півночі обігнала партнерів по коаліції з 34% голосів, породивши чутки про те, що лідер Ліги Маттео Сальвіні може відмовитися від коаліції.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...