Дуже бояться "бавовни": Росіяни ширше розгортають корабельне угруповання, їм неспокійно у бухтах, - ОК "Південь"

На тлі удару по системі ППО в тимчасово окупованій Євпаторії та знищення російських кораблів у захопленному Севастополі росіяни ширше розгортають корабельне угруповання, передають Патріоти України.

Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у п’ятницю, 15 вересня

"Бачимо, що вони ширше розгортають корабельне угруповання. Їм неспокійно у бухтах", – сказала вона. Гуменюк зазначила, що росіяни намагаються зайняти максимально розгалужену систему розташування в акваторії Чорного моря і максимально отримати місце для маневрів.

За її словами, корабельне угруповання ворога розгорнуте у кількості 17 одиниць. Уранці 14 вересня в соцмережах повідомили про нові потужні вибухи в Криму. На фото і відео з Євпаторії видно пожежу і заграву. ЗМІ писали, що в тому районі розташовані кілька військових частин, база ППО; також неподалік розташований військовий аеродром.

У міністерстві оборони Росії заявили, що вночі над окупованим півостровом нібито збили 11 безпілотників. Коментуючи вибухи, в ОК Південь сказали, що триває планова робота і військові цілі окупантів є законними.

Джерела NV у Службі безпеки України повідомили, що вибухи в Євпаторії – спецоперація контррозвідки СБУ і Військово-морських сил ЗСУ. Дронами і ракетами Нептун було знищено російський комплекс ППО Тріумф.

С-400 Тріумф — російська зенітна ракетна система великого і середнього радіусу дії, ЗРК нового покоління. Його використовують для ураження авіації та балістичних ракет. Ціна одного комплексу – близько $1,2 мільярда.

Вночі 13 вересня також були повідомлення про перекриття та про потужні вибухи в окупованому Севастополі.

Міноборони РФ заявило про атаку ракетами та морськими дронами («безекіпажними катерами»), визнавши удар по судноремонтному заводу в Севастополі та пошкодження двох кораблів, які нібито перебували «на ремонті», а також атаку по «загону кораблів Чорноморського флоту».

OSINT-аналітики припускали, що внаслідок удару по судноремонтному заводу Україна могла вразити російську субмарину класу Kilo та десантний корабель Ropucha. В українській розвідці заявили, що внаслідок атаки пошкоджені корабель і підводний човен не підлягають відновленню.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Є шанси на перемогу? Підтримка Гарріс американцями з початку місяця зросла на 11 пунктів, - опитування WSJ

субота, 27 липень 2024, 21:46

Підтримка Гарріс серед зареєстрованих виборців різко зросла з 35% на початку місяця до 46%, що на 11 пунктів вище, ніж раніше, однак Трамп все ще попереду. Про це інформує The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Згідно з новим опитуванням,...