Дуже хоче догодити Путіну: Лукашенко 9 травня "поклявся" у вірності Росії і поскаржився на "американський зашморг"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що всіляко допомагатиме і підтримуватиме РФ, незважаючи на те, що Білорусь не є агресоркою. Також він розповів, що весь світ нібито втомився від так званого "американського зашморгу", передають Патріоти України.

Водночас самозваний лідер наголосив, що виступає за "новий світ". Про це Лукашенко розповів під час параду в Мінську, присвяченого 9 травня. Політик розповів, що білоруси та росіяни нібито "ведуть боротьбу зі світовим злом". Він натякнув, що цим злом є Сполучені Штати Америки.

"Усі спроби задушити роблять нас тільки сильнішими і надихають інших. Тому що на білорусів, росіян, які знову борються з цим світовим злом, дивляться мільярди людей. Китай, Індія, країни Латинської Америки, Африки, арабські держави... Від американського зашморгу втомилися всі. Упевнений, що і ви, прості громадяни, як і більшість населення планети, виступаєте за новий справедливий світ без дискримінації та санкцій", – заявив Лукашенко.

Також він поклявся у вірності РФ, яка розв'язала проти України криваву та цинічну війну. "Білорусь не має ні юридичного, ні морального права не підтримувати Росію. Ми завжди були разом, ми завжди були єдині, і щоб ви не робили, яких би стріл не кидали в наш бік, у вас не вдасться нас розірвати на шматки і роз'єднати. Білоруси не агресори, але, залишаючись союзником і стратегічним партнером братської Росії, ми її всіляко підтримуватимемо", – розповів самопроголошений президент.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...