"Дуже насторожують": Тука назвав дві загрози законопроєкту Зеленського про децентралізацію

На думку Георгія Туки, законопроект фактично відкриває дорогу для легітимації так званого особливого статусу Донбасу.

Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, волонтер Георгій Тука побачив "два моменти, що дуже насторожують", у законопроєкті про внесення змін до Конституції, що стосуються децентралізації. На його думку, запропоновані зміни "відкривають дорогу до легітимації особливого статусу Донбасу". Про це він сказав у коментарі журналістам, передають Патріоти України.

Тука вбачає потенційну небезпеку в запровадженні інституту префектів і наділенні їх надзвичайними повноваженнями. "Префект може призупиняти рішення місцевих рад і відстороняти від посади обраних мерів без рішення суду. Таких повноважень не має жодна людина в нашій країні. Тільки суд може ухвалити рішення про те, відповідає акт чи дії чиновника закону чи ні", – зауважив він.

Другий момент, що насторожує – "зміна статусу територій без внесення змін до Конституції, простим голосуванням у Верховній Раді", – продовжив волонтер. "Незважаючи на коментарі "слуг народу" про те, що під цим не мається на увазі особливий статус Донбасу, я вважаю, що в такий спосіб вони фактично відкривають дорогу для легітимації так званого особливого статусу Донбасу, зокрема", – підкреслив Тука.

За його словами, наразі немає необхідності змінювати територіальний устрій України. Тука не вважає його "архаїчним". Навпаки, на його думку, "система управління відпрацьована й ефективна". "Я не бачу потреби її міняти, тим паче зараз, в умовах війни", – сказав Тука. Він також зізнався, що "не може зрозуміти, чим обумовлений такий поспіх з боку Зеленського".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...