Дипломат розповів про підлий план Путіна по Криму

Росія продовжує докладати максимум зусиль, щоб зняти з себе санкції за агресію.

Василь Боднар. Фото: Укрінформ.

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар пояснив, з чим пов'язана активізація російських консулів на світових дипломатичних майданчиках і причому тут анексований Крим. Думкою про це він поділився в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Дійсно Росія почала активніше проштовхувати свої наративи в ООН, наприклад, в Раді Безпеки. Нещодавно на один із неофіційних заходів Ради Безпеки ООН щодо начебто ситуації в Криму росіяни позапрошували керованих ними людей, з наміром, "а давайте ми вам представимо тих, які вам покажуть наскільки все гарно і красиво в Криму, як забезпечені їх права тощо", - говорить він.

За його словами, є два виміри такої активності РФ. Один з них - спроба легітимізувати через ООН свою присутність в Криму, який вони захопили шляхом збройної агресії. "Одночасно відбувається "накрутка" напруги - через ЗМІ, за допомогою певних політичних меседжів, військових приготувань. Створюючи такий суспільний, політичний та інший тиск – накручується ціна Криму", - упевнений дипломат.

Що стосується другого виміру, то на його думку, Росія продовжує докладати максимум зусиль, щоб зняти з себе санкції за агресію. "Москва хоче проштовхнути ідею, щоб якась з міжнародних організацій прийняла рішення, яким на період COVID-19 чи іншої пандемії потрібно пом’якшувати або знімати санкційні режими. А після поліпшення загальної ситуації до санкцій уже не повертатись. Тобто росіяни хочуть використати глобальну проблему на свою користь", - упевнений він.

За словами Боднара, така активність не залишається непоміченою. "Ми це, звичайно, бачимо і в Нью-Йорку (ООН, - ред.), в Женеві (де знаходяться штаб-квартири багатьох міжнародних організацій, - ред.), чи Відні (ОБСЄ, - ред.). І активно протидіємо російським зусиллям – щоб російські ініціативи не отримали формального статусу", - додає дипломат.

Джерело: Апостроф

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...