"Дзвін-АС", "Нептун" та інше: Як проходить переозброєння української армії

​Окремі успіхи України в цьому напрямку вже є. Поряд з цим існують і проблеми.

"Дзвін-АС", "Нептун", боєприпаси та Bayraktar TB2: як проходить переозброєння української армії

Для Збройних Сил України та оборонної промисловості зараз стоїть питання не просто чисельного переозброєння, але й також - технологічного "стрибка", передають Патріоти України.

Досвід війни між Україною та РФ, що триває уже сьомий рік, і також - досвід недавньої війни між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах засвідчують, що наша країна має змінити свій підхід до переозброєння Збройних Сил.
Як саме - директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець обговорив у інтерв’ю шеф-редактору порталу "Хвиля" Юрію Романенко.

Замість ставки на кількість особового складу та озброєння в рамках моделі "малої радянської армії", українське військо має стати високотехнологічним, тобто - оснащене високоточною ракетною зброєю, ударними безпілотними комплексами, засобами розвідки та протидії ворожим системам радіоелектронної боротьби, системами автоматизованого управління військ.

Окремі успіхи в цьому напрямку вже є: наприклад, Військово-Морські Сили України в цьому році мають отримати перші ракетні комплекси "Нептун".


Але є і свої гучні проблеми: наприклад, Міноборони зупинило роботи по автоматизованій системі управління військами "Дзвін-АС", що до того пройшла успішну апробацію під час навчань різного рівня, котрі відбулись протягом 2019-2020 років.

Досі незакритою є прогалина з організацією виробництва в Україні боєприпасів для потреб Збройних Сил України.

І загалом – експертна спільнота та суспільство досі не розуміє, за якою саме моделлю будівництва будуть розвиватись Збройні Сили України в наступні роки.

Джерело: Defense Express

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...