Ефект відчутний: Росії доводиться значно переплачувати за санкційні компоненти для свого ВПК, - розвідка Британії

Розвідка Великої Британії розповіла, як санкції порушують постачання ключових компонентів для російської оборонної промисловості, зокрема, треті країни стягують понад 60% за експорт певних товарів для військово-промислового комплексу РФ, передають Патріоти України.

Дослівно: "Хоча РФ збільшила виробництво боєприпасів... вплив санкцій, найімовірніше, найбільше позначився на все більш досконалих та складних російських системах, виробництво та розробка яких майже напевно має підвищену залежність від іноземних компонентів і технологій".

Деталі: У відомстві зазначили, що ізоляція РФ обмежує кількість країн, з якими вона може вести пряму торгівлю, що збільшує час та вартість для товарів, які раніше вона могла купувати вільно.

Дослідження Інституту економіки країн з перехідною економікою Банку Фінляндії свідчить, що треті країни стягують цінові надбавки в розмірі понад 60% за експорт певних санкційних товарів, що постачаються до Росії, йдеться в огляді.

У розвідці зазначають, що санкції, ймовірно, продовжують порушувати як попит, так і пропозицію російського озброєння, а також суттєво ускладнюють механізми платежів до Росії.

"Це майже напевно сприяло значному скороченню російського експорту озброєнь та збільшенню затримок у поставках, зокрема деяким з найважливіших клієнтів, що залишилися", – йдеться в огляді.

Міноборони Британії посилається на дані Стокгольмського інституту досліджень проблем миру, частка РФ у світовому ринку озброєнь скоротилася до 11% у період з 2019 по 2023 рік порівняно з 21% у період з 2013 по 2018 роки.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: