Ексдержсекретар США запропонував Україні поступитися територіями

Колишній держсекретар США Генрі Кіссинджер заявив, що Україна має віддати частину територій Росії, аби досягти миру з Росією. Відповідну заяву 98-річний Генрі Кіссинджер зробив виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі 24 травня, передають Патріоти України.

Ексдержсекретар США вважає, що Україна має розпочати переговори, "до того, як війна спричинить потрясіння та напруженість, які буде нелегко подолати".

"В ідеалі лінією розмежування має бути повернення до попереднього статус-кво. Проведення війни за межами цієї точки буде стосуватися не свободи України, а нової війни проти самої Росії", – заявив Кіссинджер.

Заява прозвучала після того, як Володимир Зеленський виступив з потужною промовою на відкритті саміту, де заявив, що "груба сила знову буде правити світом, якщо вторгнення Росії в Україну залишиться без відповіді.

Захід, мовляв, не може допустити зближення Росії з Китаєм

Кіссінджер також застеріг Захід від спроб завдати поразки Росії. Колишній держсекретар США зазначив, що для Заходу буде фатальним зближенням Росії з Китаєм.

Мовляв, Росія була "життєво важливою частиною Європи" впродовж більш як чотирьох століть і що європейські лідери "не повинні забувати про свої довгострокові відносини" з Москвою, інакше у ЄС ризикують, що Росія може створити міцний союз з Китаєм.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.