Експерт розповів про озброєння, що допоможе закрити небо від "Кинджалів" та "Іскандерів"

Удар РФ по Кривому Рогу гіперзвуковими ракетами "Кинджал" показав, що росіян "цікавлять" навіть не українські енергетичні об’єкти, а ще "тотальніше" - "споруди, що містять небезпечні сили", удар по яких може спровокувати техногенну катастрофу і тяжкі втрати серед мирного населення. Про це у Facebook розповів військовий аналітик видання Defence Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

Однак для такої мети у росіян немає достатнього запасу ракет. Тільки 14 вересня Росія відстріляла сім гіперзвукових ракет "Кинджал" з власних запасів, скоротивши їх до 28 одиниць.

"Але що стосується КР інших типів, тут варто пам’ятати таке – наша ППО збиває іноді більше ракет, аніж встигає офіційно повідомити. І не кожна ракетна атака рашистів для них завершується результативно, м’яко кажучи. Наприклад, як пам’ятаємо, увечері 11 вересня росіяни відстріляли сумарно 12 ракет типів Х-101 та "Калибр", із 9 було збито, інші 3 – влучили по об’єктам енергетики", - повідомив Киричевський.

Він наголосив, що відстріл крилатими ракетами за попередні дві доби не дав ворогу жодного відчутного результату: "Скоріше навпаки – наша ППО збила мінімум 7 із цих ракет".

"Плюс – після вчорашньої атаки "Кинджалами" по Кривому Рогу наша ППО відбила спробу ракетної атаки рашистів по Одещині та повторного удару по Криворізькому району, однак статистика збитих ракет – поки невідома", - зауважив аналітик.

Киричевський наголосив, що наша ППО робить все можливе, щоб максимально "сточити" ракетний запас росіян, відповідно – обмежити можливості Кремля для ударів по критичній інфраструктурі України.

Однак Україні потрібне нове озброєння, щоб захистити цивільне населення подальших ударів крилатими ракетами.

Киричевський вважає контрпродуктивною позицію бити російські міста у відповідь - хоч би тому, що у США поки що нема відповідних засобів "доставки бавовни" вглиб території РФ. Продуктивніше в даному випадку вести мову про те, що нам потрібен "паритет у відбитті нападу".

"РФ має літаки радіолокаційного дозору А-50 та ЗРК, що (начебто) здатні збивати балістичні цілі та ракети з гіперзвуковою швидкістю. А от Україна літаків радіолокаційного дозору та ЗРК для знищення швидкісних ракет – досі не має. Хоча, наприклад, британська преса уже обережно піднімає тему, що нам потрібні не тільки західні винищувачі, але й AWACS до них", - зауважив Киричевський.

Аналітик додав, що навіть кілька протиракетних комплексів Patriot чи THAAD, які коштуюьть декілька мільярдів доларів, в перспективі є дешевним варіантом, "аніж інвестиції у декілька десятків мільярдів доларів на відновлення того, що встигнуть ще зруйнувати ракети РФ".

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...