Ера бідності закінчилась не лише в Україні? Зеленський пообіцяв почати виплати українських пенсій громадянам Ізраїлю

Угода була підписана ще в 2008 році і стосувалася виплати українських пенсій громадянам Ізраїлю, які виїхали в цю країну після проголошення незалежності України.
Нетаньягу і Зеленський. Фото: РБК.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньяху ратифікувати угоду про виплату пенсій колишнім українським пенсіонерам, інвалідам та ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які репатріювалися в Ізраїль після 24 серпня 1991 року. Про це Нетаньяху написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Я вдячний йому (Зеленському, - ред.) за рішення просувати в парламенті ратифікацію договору про виплату пенсій ізраїльтянам, вихідцям з України", - написав прем'єр Ізраїлю.

Дана угода була підписана ще в 2008 році. Зазначимо, що Україна не платить пенсії мешканцям анексованого Криму і окупованих Луганської та Донецької областей, якщо вони проживають на цих непідконтрольних територіях. Щоб отримати свої виплати, пенсіонери півострова і ОРДЛО повинні переїхати в будь-яке підконтрольне Україні місто і звернутися в управління Пенсійного фонду за районом, в якому вони в цьому місті проживають. Щоб отримати пенсію за весь час, їм потрібно оформити довідку переселенця і разом з нею надати ще ряд документів - заяву про запит пенсійної справи, копії та оригінали документів, що засвідчують особу пенсіонера, паспорт, пенсійне посвідчення, заяву про перерахування пенсії на рахунок в Ощадбанк.

Після цього пенсіонер повинен довести, що він дійсно проживає за заявленим місцем, а не на окупованій території або в Криму. Для того, щоб в цьому переконатися, представники управління приходять на адресу, яку вказав пенсіонер, і перевіряють, проживає він там насправді чи приїхав на кілька днів до родичів, щоб отримати свої гроші. Іноді вони ставлять пенсіонеру питання на знання квартири і кілька разів можуть уточнити, коли він планує повертатися до себе додому. Після цього співробітники управління відвідують пенсіонера кожні півроку, щоб перевірити, чи не повернувся він в ОРДЛО або на півострів.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...