Фан путінських байкерів: У Польщі заарештували підозрюваного в шпигунстві на користь Росії (фото)

У Польщі затримано чоловіка, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії. Йому висунули звинувачення, тепер йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури Польщі, передають Патріоти України.

Спецслужби затримали Януша Н. 31 травня у Варшаві. Суд заарештував його на три місяці. Зазначається, що вдома у підозрюваного і в офісах пов'язаних з ним осіб провели обшуки, під час яких виявлено велику кількість носіїв інформації і понад 300 тисяч злотих (81 тисяча доларів).

"У ході розслідування прокурор встановив, що підозрюваний діяв на користь Росії, активізувавши свою діяльність після того, як його спільник був раніше затриманий за підозрою в шпигунстві. Януш Н. за завданням співробітників російської розвідки намагався встановити контакт з польськими та закордонними політиками, в тому числі з тими, хто працює в Європарламенті", - зазначили в генпрокуратурі.

Додається, що діяльність затриманого в Польщі, Європейському союзі та інших країнах була частиною російських пропагандистських і дезинформаційних проектів, організованих з метою послабити позиції Польщі в ЄС і на міжнародній арені.

Як пише TVP.INFO, Януш Н. був пов'язаний з партією "Зміна", яка веде проросійську діяльність і вважається проектом Кремля. Він також був одним із соратників Матеуша Піскорського, звинуваченого в 2018 році в шпигунстві на користь Росії і Китаю.

У квітні 2018 року Національна прокуратура оголосила, що Піскорський, здійснюючи широкомасштабну діяльність і використовуючи своє соціальне, професійне та політичне становище, а також контакти між політиками, національними та іноземними журналістами, впливав на соціальні групи в Польщі і за кордоном, просуваючи політичні цілі Росії. Зокрема він намагався сформувати громадську думку, провокуючи антиукраїнську позицію поляків і антипольську позицію українців, прагнучи поглибити розбіжності між поляками і українцями.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...