Фантазії не оцінили: Палата представників США виключила конгресмена, який вигадав, що він нащадок українських євреїв

Палата представників США виключила конгресмена Джорджа Сантоса. За його усунення проголосувало 311 законодавців. Про це повідомило BBC у пʼятницю, 1 грудня, передають Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні, Сантоса виключили після публікації звіту комітету Палати представників з питань етики, згідно з яким, конгресмен «очевидно крав зі своєї кампанії» та використовував «кожен аспект свого кандидатства для отримання особистої фінансової вигоди».

Окрім цього, Сантосу висунули обвинувачення за 23 федеральними злочинами. Серед них — шахрайство, відмивання грошей, крадіжка коштів з державного бюджету. Він став шостим законодавцем в історії, якого виключили з Конгресу.

Журналісти зазначають, що Сантос залишив будівлю Конгресу після початку голосування. Він сів у позашляховик, що чекав на нього, а також не відповів також на жодне запитання.

BBC додало, що Сантос довго відмовлявся піти у відставку попри заклики як республіканців, так і демократів.

«У цьому місці панує лицемірство. Якщо вони хочуть, щоб я покинув Конгрес, їм доведеться піти на непросте голосування », — говорив він на початку тижня перед голосуванням.

31 грудня у США спалахнув скандал навколо новообраного члена Палати представників від Республіканської партії Джорджа Сантоса.

На виборах Сантос позиціонував себе як «досвідчений бізнесмен, фінансист та інвестор, який має великий досвід роботи в галузі залучення капіталу, нерухомості, ринків капіталу, біотехнологій, а також злиття та поглинання». Однак, зʼясувалося, що новообраний конгресмен придумав або прикрасив чимало пунктів свого резюме та особистої біографії.

Першою його викрила газета The New York Times у своїй детальній публікації від 19 грудня, де спростовується ціла низка тверджень Джорджа Сантоса про його життєвий та кар'єрний шлях.

Описуючи історію своєї сім'ї, Сантос оздобив її безліччю вражаючих подробиць. Він описав себе як «сина іммігрантів, які приїхали в США в пошуках американської мрії». Політик розповідав, що має єврейське походження, а його бабуся та дідусь по материнській лінії у роки Другої світової війни нібито втекли з України від Голокосту — спочатку в Бельгію, а згодом в Бразилію. Там і народилася його мати (батько Сантоса — бразилець нібито ангольського походження). Якщо вірити Сантосу, пізніше вона емігрувала в США і навіть працювала у Південній вежі Світового торгового центру в день теракту 11 вересня 2001 року.

«Вона пережила трагічні події 11 вересня, але померла через кілька років [2016 року], програвши битву з раком», — йдеться у біографії політика.

Джерело: ВВС

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...