Фантом "Курська" повернувся "Лошариком" у кошмари Путіна: На початку "царювання" загибель "непотопляємої" субмарини, в кінці - також. Західні ЗМІ вбачають промовисту аналогію

Аварія на «Лошарика» - удар по політичній системі, вибудованій Правителем Росії. Такі висновки роблять аналітики західної преси, котрі спостерігають за занепадом російських економіки та ВПК, при натужних спробах кремлівської пропаганди довести що імперія спроможна як ніколи, зазначають Патріоти України
"Як мінімум 14 моряків загинули під час пожежі на атомному підводному човні. Катастрофа нагадує про загибель" Курська ", - пише німецьке видання Handelsblatt.
"Це велика втрата для флоту, та й взагалі для всієї армії", - прокоментував те, що трапилося правитель РФ Путін.
Це "удар по удар по політичній системі, вибудованій Путіним ", вважає журналіст видання Андре Баллен.
"Лошарік" це не "Курськ", ситуація в російських збройних силах в 2019 році відрізняється від тієї, щоб була при вступі Путіна на посаду президента в 2000 році, проте між двома катастрофами можна провести паралелі. Обидва нещасні випадки сталися на престижних об'єктах північного флоту Росії, підводних човнах з найвищим рівнем секретності. Обидва проводили навчання, коли їх наздогнала доля", - йдеться в статті.
"Хоча "Лошарик" втратив менше людей, ніж " Курськ", де в серпні 2000 року загинули всі 118 моряків екіпажу, це найбільша катастрофа флоту за останні 10 років. До того ж на судні були присутні виключно офіцери, сім з них були капітанами першого рангу, двоє - Героями Росії ", - зазначає Баллен.
"В останні 20 років Путін створював міф" сильної Росії ". При цьому в першу чергу спирався на модернізацію і інтенсивне озброєння армії: нові ядерні ракети з гіперзвуковою швидкістю, гранично точні крилаті ракети, а також атомні підводні безпілотники були ключовими пунктами, за якими в минулому році перед своїм переобранням він вихваляв військовий потенціал Росії. (...) Проте, знову і знову, особливо після таких великих нещасних випадків, виникає питання про стандарти безпеки в збройних силах, - вказує автор статі. - Офіційних даних про втрати армії не існує з 2010 року, коли генеральний прокурор Юрій Чайка говорив про 478 загиблих військовослужбовців ".
"Але вже тоді правозахисники сумнівалися в цих цифрах. Так, Вероніка Марченко, засновниця правозахисної організації" Право матері ", оцінювала число смертельних випадків в російській армії в 2-2,5 тис. на рік. Після початку конфлікту в Україні Путін оголосив всю інформацію про вбитих державною таємницею", - нагадує видання.
"Під питанням чи, дізнається громадськість про справжні причини катастрофи у зв'язку з великою секретністю. Здається, що техніка все ще важливіше людського життя. Збереження військової таємниці важливіше права суспільства дізнатися причини катастрофи", - наголошується в публікації.
"Цілком можливо, що в підсумку на питання:" Що сталося на "Лошарику"? "Відбудуться відповіддю:" Він згорів". Так, як Путін одного разу коротко відповів на запитання Ларрі Кінга про човен" Курськ ":" Він потонув", - пише Handelsblatt.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...