"Фарс для втечі Пригожина": Експерт пояснив, чи вийдуть "вагнерівці" з Бахмута

Військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко прокоментував заяву ватажка приватної військової компанії"Вагнера" Євгенія Пригожина. Він вважає, що виведення найманців може бути демонстративним, адже замінити їх нікому, передають Патріоти України.

"Я дуже скептично ставлюся до цих заяв. Оскільки зараз ПВК "Вагнера" саме в Бахмуті - це приблизно 4 тисячі особового складу. А чи є вільних 4 тисячі військових зараз в армії РФ, щоб повністю замінити ПВК "Вагнера"? Якщо вони навіть не можуть закрити кордон з Україною (прорив у Білгородській області - ред.), тому що їм не вистачає ресурсів. А зараз вони звідкись мають взяти 4 тисячі військових", - відзначив експерт в коментарі РБК-Україна.

При цьому він зазначив, що якщо росіяни почнуть стягувати особовий склад з флангів, то вони почнуть "сипатися по цих же флангах".

"Якщо вони заберуть сили з-під якогось іншого напрямку, наприклад, Авдіївського або з-під Вугледара, то тоді посипляться ці напрямки", - пояснив Коваленко.

У зв'язку з цим він вважає, що Пригожин може провести демонстративне "відведення" найманців - вивести тільки якусь частину, решта залишиться в Бахмуті. Таким чином, ватажок "вагнерівців" повернеться в Росію "переможцем", де продовжить свою піар-компанію, в яку входить дискредитація міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

"Це якийсь фарс, який дозволяє Пригожину втекти з Бахмута до того, як там почнуться цікавіші дії. Коли остаточно російські війська не зможуть утримувати фланги і після цієї промови про "повне захоплення Бахмута" через кілька тижнів вони будуть змушені вже тікати з міста. Такого сценарію я не виключаю", - підсумував експерт.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...