Феєрверк у Феодосії: Окупанти запевняють, що "Новочеркаськ" лише постраждав. У мережі пишуть про десятки загиблих. В Україні уточнюють факти знищення великого десантного корабля

Сила вибуху та багаторазова детонація доводять, що джерелом стали не лише паливо та боєкомплект великого десантного корабля, а, імовірно ,і смертоносний вантаж, котрий перевозив цей "воєнний паром"

Великий десантний корабель "Новочеркаськ"

Міноборони РФ скромно визнає, що нічна атака в районі тимчасово окупованої Феодосії була успішною для ЗСУ але не поспішає визнати знищення ВДК ховаючись за обережними формуліровками.

"Великий десантний корабель "Новочеркаськ" отримав пошкодження у Феодосії сьогодні вночі під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет", - цитує агенція РИА-Новости повідомлення Міноборони Росії.

Тим часом, кримський зрадник Сергій Аксьонов заявив, що внаслідок атаки на Феодосію одна людина загинула, двоє - зазнали поранень.

"К сожалению, в результате вражеской атаки в Феодосии погиб один человек, двое ранены. Повреждения получили шесть зданий – в основном, выбиты окна. Шесть человек эвакуированы в пункты временного размещения, остальные жильцы разместились у родных и знакомых. Транспортная инфраструктура работает в штатном режиме, ограничений по пассажирским перевозкам нет", - заявив Аксьонов, котрий вже не раз заменшував наслідки українських ударів по Криму.

Кримські пабліки повідомляють, що в найближчих до порту будинках від вибуху вилетіли шибки, а подекуди й вікна, евакуйовано понад 350 людей, їх розмістили в школах.

"Обломки БДК летели по близлежащим к Феодосийскому порту улицам. И до сих пор там валяются... Площадь пожара в порту составила более 1000 метров", - додає "Кримський вітер".

Постраждав і залізничний вокзал у Феодосії. Вибуховою хвилею вибило вікна, обсипалась штукатурка. У зв'язку з пошкодженнями приміські поїзди з Феодосії вирушатимуть не від кінцевої станції, а зі станції Айвазовська.

Так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов повідомляє, що під час нічної атаки ЗСУ на Феодосію одна людина загинула і двох поранено, але проукраїнські кримські пабліки не погоджуються з цими даними.

Тим часом з українська сторона збирає вичерпна інформація щодо наслідків нічної роботи Сил оборони України по тимчасово окупованій Феодосії. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Відповідаючи на запитання, яка обстановка у Феодосії, Гуменюк сказала: "Очевидно феєрична. Я б навіть сказала вибухово-феєрична. Тому що дійсно вибух був потужний, детонація довготривала, пожежа масштабна".

За її словами, зараз потрібно дочекатися уточнених даних, оскільки проведена бойова робота - це половина справи. "Далі треба зібрати вичерпну інформацію щодо її результатів. Поки що це все те, що наочно", - обережно заявила полковниця.

Оцінюючи втрати ворога окрім самого корабля Гуменюк відзначила, що така велика детонація спричинена не просто пальним або боєкомплектом самого корабля.

"Специфіка великих десантних кораблів в тому, що вони використовуються зараз ворогом фактично постійно як логістичні об'єкти, як транспортування важливих вантажів. Те, що вони не можуть дозволити іншим способом. Пам'ятаймо, що у них є складнощі й з використанням і славнозвісного Керченського мосту, і інших транспортно-логістичних маршрутів. Отже, цілком імовірно, що це був такий собі "різдвяний подарунок". Повністю запакований", - сказала вона.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...