Фельдшер на Харківщині годувала росіян і вимагала... вбити старосту (фото)

Жителька одного з сіл Ізюмщини багато місяців працювала на росіян, а після деокупації населеного пункту хотіла уникнути покарання, повідомляють Патріоти України.

"37-річна фельдшерка одного з сіл Ізюмського району під час окупації активно співпрацювала з рашистами. Вона за власною ініціативою розмістила у службовій будівлі сільської амбулаторії російських військовослужбовців, які не потребували медичної допомоги та організовувала для них харчування. За це окупанти дозволили їй відкрити в цьому приміщенні магазин, де колаборантка торгувала харчовими продуктами, спиртними напоями і ліками", - повідомив речник УСБУ Харківської області Владислав Абдула.

Фельдшерка безкоштовно забезпечувала російських військових лікарськими засобами із сільської амбулаторії, а своїм землякам відмовляла, змушуючи купляти ліки за гроші.

Крім цього, жінка повідомляла окупантам імена проукраїнських активістів та учасників АТО. Разом з окупантами вона приїздила до старости села, яка відмовилася співпрацювати з ворогом, погрожувала їй та навіть закликала російських військовослужбовців розстріляти старосту за її патріотичну позицію.

Після деокупації села колаборантка намагалася уникнути правосуддя, але співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали. Слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), вона перебуває під вартою.

Фіцо в критичному стані та комі. В уряді заявляють про політичний теракт

середа, 15 травень 2024, 22:02

У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо здійснили п’ять пострілів, він у критичному стані. Про це у середу, 15 травня, заявив міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай-Ешток, передає The Guardian. "Нападник зробив п’ять пострілів під час спроб...

Чиє наразі Роботине: Сил оборони прокоментували інформацію про захоплення росіянами важливого пункту оборони на Запорізькому напрямку

середа, 15 травень 2024, 18:40

Пропагандистські пабліки РФ поширюють інформацію про нібито "захоплення" російськими військовими села Роботине на Запорізькому напрямку. Ця заяви росіян є фейком. Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Укра...