Флагман Морської охорони ДПСУ у День Незалежності України прибуває з дружнім візитом у Стамбул (відео)

«Григорій Куроп’ятников»

22 серпня 2021 року, флагман Морської охорони ДПСУ «Григорій Куроп’ятников» відправився з дружнім візитом до Туреччини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Корабель відвідає колег по той бік Чорного моря на запрошення Берегової охорони Республіки Туреччина.

Флагман Морської охорони ДПСУ «Григорій Куроп’ятников», корабель проєкту 1241.2 (шифр «Молнія»), виконуватиме такий перехід вперше.

Досить символічно, що в Стамбул корабель Морської охорони прибуде в День Незалежності України, – написали у пресслужбі Морської охорони ДПСУ.

Програма візиту «Григорія Куроп’ятникова» до турецьких колег передбачає обмін досвідом та перспективне планування розвитку співробітництва з турецькими колегами.

У вересні 2019 року в Одесу з неофіційним візитом приходив катер Берегової охорони Туреччини TCSG 71. Це був перший з часів окупації Криму захід турецьких морських прикордонників Туреччини в Україну.

Катер берегової охорони Туреччини TCSG 71 та протидиверсійний катер Гола Пристань ВМС ЗС України

У 2012 році корабель Морської охорони ДПСУ проєкту 205П «Тарантул» здійснював перехід з Кримського півострова в Стамбул.

Мета подібних візитів – обмін «премудростями» використання штурмансько-навігаційного обладнання, відпрацювання спільного маневрування в морі, а також теоретичне опрацювання здійснення пошукових та рятувальних операцій в морі.

Корабель «Григорій Куроп'ятніков» біля причальної стінки


"У вас взагалі, Саш, нікого не лишилось майже": ГУР перехопило розмову з окупованої території про втрати армії Росії

понеділок, 6 травень 2024, 9:40

Російська Федерація продовжує нести великі втрати в Україні. Військовослужбовці країни-окупанта обурюються через ставлення до них керівництва та відсутність боєприпасів, передають Патріоти України. Військова розвідка України перехопила телефонну розмов...

Годі піддаватись на ядерний шантаж: Макрон задоволений нервовою реакцією Росії на свої заяви і пояснив суть плану "стратегічної невизначеності" по стримуванню агресора

понеділок, 6 травень 2024, 9:32

Президент Франції Еммануель Макрон вважає нервову реакцію Росії на запропоновану ним ідею стратегічної невизначеності свідченням того, що ця ідея працює. Про це він сказав в інтерв'ю газеті La Tribune. . "Стратегічна невизначеність означає не давати ...