Флот РФ не зможе безпечно атакувати південь України, бо втратив контроль над Зміїним, - WSJ

Перемога України у боях за острів Зміїний ослабить російську блокаду Чорного моря. Про це повідомляє Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Окупація острова була пріоритетом для РФ від самого початку війни в Україні. Після того, як українська армія потопила крейсер "Москва", острів почав виконувати функції флагмана. РФ почала розгортати там ракетні системи, а також обладнання для ведення радіоелектронної боротьби.

Усе це обмежувало можливості Києва у Чорному морі. Окупанти на острові Зміїний прикривали російські бойові судна, які РФ використовувала для завдання ударів по українській території. Крім того, Путін використовував острів, щоб загрожувати торговельним суднам, які прямують в порт Одеси і з нього.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...