Підступна формула: За обміном полоненими може послідувати визнання окупованих територій Донбасу, - Снєгирьов

Другим етапом після обміну полоненими між Україною і Росією може стати визнання Києвом особливого статусу окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це заявив співголова громадської ініціативи "Права справа» Дмитро Снєгирьов", передають Патріоти України.

Експерт нагадав, що під час останньої зустрічі в “нормандському форматі” в 2016 році основними вимогами Росії були розведення військ по всій лінії фронту і ратифікація на папері так званої “формули Штайнмайера”, яка передбачає проведення виборів на окупованих територіях після виведення військ.

“Ці застереження підкріплені ще й, наприклад, заявою міністра закордонних справ України Пристайка 3 вересня про те, що у нас є певні домовленості, і Україна буде їх ратифікувати в повному обсязі. Відповідно, якщо мова йде про ратифікацію, то, швидше за все, йдеться прямою мовою, що в парламент буде внесено закон про особливий статус Донбасу, який блокувався до сьогоднішнього дня. Відповідно, будуть внесені зміни в Конституцію. Тобто Україна бере на себе зобов’язання щодо ратифікації “формули Штайнмайера”. Ще раз наголошую, що без цих вимог Росія не повернеться до Нормандскому формату – розведення військ по всій лінії фронту і, відповідно, закріплення на папері всіх положень “формули Штайнмайера””, – сказав Снєгирьов.

Разом з тим він зазначив, що на майбутній зустрічі в “нормандському форматі” питання Криму згадуватися не буде. Снєгіерьов додав, що обміном полоненими Росія продемонструвала, що вона нібито договорірноспосібна країна, і вона готова на компроміси та поступки.

“Це був піар, показати, що Україна домовилася, і вони готові до певних компромісів. І тут знову згадаємо Пристайка, який заявив, що Україна йде на важкі компроміси. І ось ціна цих компромісів – ось, що мене найбільше цікавить. Що мається на увазі під “важким компромісом”? Обмін – це не компроміс, це домовленість, юридичні процедури. А якщо говорять про важкі компроміси, то на даний момент в суспільство приймає тезу про необхідність загальної амністії для всіх бойовиків, відповідно от цієї ратифікації “формули Штайнмайера” проведення виборів і зняття блокади. Там багато комплексів, які Росія від нас вимагає. А ось це і є важкі компроміси”, – заявив Снєгирьов.

Експерт звернув увагу на те, що на тлі зменшення кількості обстрілів, Росія готується інтегрувати окуповані території в свою економіку, де в жовтні відбудеться перепис населення.

“Для чого це робиться? Знову таки, для розуміння фінансових потреб окупованих територій, тобто мінімізації витрат. Не для того ж, щоб їх повернути в Україну. Тобто, з одного боку, зменшення військової активності, а з іншого, збільшення політичної та економічної активності. При чому саме це нам найбільше загрожує. Якщо військову активність ми можемо відбити, то з цим буде гірше. І тут варто згадати слова Суркова про те, що нам пропонується так званий “умовний” суверенітет на цій території. Тобто нам повернули території, але фактично ми не маємо на них впливу. Буде розвиватися жовто-синій прапор, але два армійських корпуси на 40 тисяч як були, так і будуть, тільки називаються будуть народною міліцією. Відповідно вся економіка буде інтегрована в Росію. А ми, крім головного болю нічого не отримаємо. Більш того, як працювала, так і буде працювати програма спрощеного отримання громадянства РФ для всіх громадян Донбасу. Якщо раніше йшлося тільки про окуповані території, то на даний момент вони вже прийняли рішення щодо спрощеної процедури для всіх”, – резюмував Снєгірьов.

Джерело: InfoResist

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...