Франція, крім САУ CAESAR, відправила Україні 15 155-меліметрових гаубиць TRF1, - ЗМІ

Після російських бомбардувань у масштабах, небачених уже кілька місяців, президент Франції знову підтвердив своєму українському колезі Володимиру Зеленському "зобов'язання Франції збільшити свою підтримку України, включаючи військову техніку". Про це повідомляє газета Le Monde.

Кілька десятків протитанкових ракет Мілан було поставлено українським військовим на початку вторгнення РФ, а нещодавно Франція відправила Україні комплект з п'ятнадцяти 155-міліметрових саморушних гаубиць TRF1.

Ці гаубиці, які більше не використовуються у французькій армії, були вироблені компанією Nexter. Вони мають дальність дії 24 км зі звичайними снарядами і дальність дії 30 км з активно-реактивними снарядами. Здатні робити шість пострілів за хвилину, при потребі здатні рухатися своїм ходом зі швидкістю 8 км на годину, або буксируватися.

Напередодні президент Франції підтвердив передачу Україні чергової партії сучасних САУ CAESAR.

Минулого тижня Еммануель Макрон оголосив про створення "спеціального фонду у розмірі 100 мільйонів євро", щоб Київ міг "купувати безпосередньо у виробників обладнання, яке йому найбільше потрібне для підтримки своїх військових дій". Цей фонд фінансуватиме закупівлю "оборонної зброї", аналогічної до тієї, яку Париж уже поставив в Україну з початку російського вторгнення 24 лютого, заявив Макрон після завершення європейського саміту в Празі.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...