Франція та Німеччина попередили Москву про жахливі для Росії наслідки у випадку нового вторгнення в Україну

Франція та Німеччина попередили Росію про наслідки, якщо вона спробує порушити територіальну цілісність України, зазначають Патріоти України.

"Ми закликаємо Росію проявити стриманість та надати прозору інформацію про свою військову діяльність. Будь-яка нова спроба підірвати територіальну цілісність України матиме жахливі наслідки", — деться у спільній заяві міністрів закордонних справ цих країн Жан-Іва Ле Дріана та Гайко Мааса, яку вони опублікували після зустрічі зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою.

Маас та Ле Дріан нагадали, що Україна навесні 2021 року зробила вагомий внесок у деескалацію ситуації на Донбасі, незважаючи на агресивну російську риторику. Вони закликали Київ "зберігати стриману позицію" щодо РФ.

Міністри висловили жаль, що Росія неодноразово відмовлялася від зустрічі на рівні міністрів закордонних справ у Нормандському форматі.

"Ми залишаємось відданими врегулюванню конфлікту на основі Мінських домовленостей. Ще раз висловлюємо готовність до якнайшвидшої зустрічі та до конструктивного діалогу. Ми повторюємо наш заклик до Росії зробити те ж саме для досягнення міцного миру на Донбасі", — йдеться у заяві.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...