Галузь підвищеної небезпеки у країні, що пережила Чорнобиль: Головою "Енергоатому" можуть призначити чергового "кварталівця" - Європа вже в шоці

Кваліфікаційні вимоги до претендента уряд Гончарука знизив практично до "людини з вулиці", не зважаючи на протести ЄБРР.

Комітет з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств може не включити в кваліфікаційні вимоги при відборі президента НАЕК "Енергоатом" п'ятирічний керівний стаж роботи в сфері використання ядерної енергії, повідомляють Патріоти України.

За словами співрозмовника агентства, в даний час таке зобов'язання закріплено наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості №456 від 16 липня 2013 року "Про затвердження кваліфікаційних вимог до керівників та заступників керівників експлуатуючих організацій".

Джерело зазначило, що проти невключення відповідної кваліфікаційної вимоги виступають Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), представник якого входить до комітету з призначень, а також Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ).

В кінці листопада 2019 року Кабінет міністрів звільнив президента "Енергоатому" Юрія Недашковського, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки президента НАЕК гендиректора Рівненської АЕС Павла Павлишина.

До речі, Павлишин керує Рівненською АЕС з 2012 року, а взагалі на керівних посадах в АЕС з 1998 року, тобто має навіть більше, ніж п'ятирічний керівний стаж в "атомці". Раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель назвав Павлишина головним претендентом на посаду глави "Енергоатома".

Нагадаємо, що обов'язки першого віце-президента - технічного директора НАЕК «Енергоатом» покладено на виконавчого директора з виробництва держпідприємства Валерія Кравця, про що свідчать дані на сайті компанії. Обов'язки віце-президента покладені на директора з фінансів та бюджетування Анжелу Депелян.

Джерело: Електровісті

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...