Галичина проти локдауну вихідного дня: ​Львів та Івано-Франківськ до 30 листопада оголосили всі дні тижня робочими

Ряд обласних центрів проігнорували під різними формулюваннями постанову центральної влади щодо карантинних обмежень в суботу та неділю

Влада Львова зробили суботу і неділю робочими днями до кінця листопада. У ці дні, згідно з рішенням, дозволено працювати всім закладам, які обмежує карантин вихідного дня. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий, зазначають Патріоти України.

У постанові Львівського виконкому йдеться про визнання суботи та неділі робочими днями до 30 листопада. У ці дні закладам дозволено працювати за правилами карантину будніх - з 7:00 до 22:00.

Дозволяється працювати закладам громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортзалам, фітнес-центрів та ринків.

Також Львівський виконком звернувся до Кабінету міністрів з проханням скасувати постанову про введення загального карантину та карантину вихідного дня, ухвалене 11 листопада, як "неконституційне і завдає шкоди малому і середньому бізнесу".

У той же час, поліція Львівської області закликала суб'єкти господарської діяльності дотримуватися карантинних вимог.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради Івано-Франківська зробив суботи та неділі у листопаді робочими, щоб скасувати запроваджений урядом карантин вихідного дня.

Пряма мова : "Підприємці повинні працювати. Тому, згідно з рішенням виконавчого комітету, суботи та неділі до 30 листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ. Також звернулися до Кабміну щодо скасування карантину вихідного дня" та просимо правоохоронців не штрафувати підприємців, які працюватимуть!", - заявив мер міста Руслан Марцінків.

Деталі: Він зазначив, що суботи та неділі будуть робочими для:

  • Суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе, тощо)
  • Торгівельно-розважальних центрів
  • Суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівельного та побутового обслуговування населення
  • Закладів культури та закладів, пов’язаних з культурою
  • Спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів
  • Ринків


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...