Генералів стільки, що впору робити комбатами: Глава Держприкордонслужби анонсував реформу структури

На тисячу підлеглих приходиться один генерал.
Сергій Дейнеко. Фото: ВВС.

Новий керівник Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко анонсував масштабні зміни в своєму відомстві, включно зі скороченням генеральських посад. Про це він розповів в інтерв'ю "BBC-Україна", передають Патріоти України.

"(У 2008 році. - Ред.) нам додали 3 000 посад. Введення нових посад потрібне було для посилення підрозділів охорони державного кордону. А що насправді відбулося? Збільшено керівну ланку, іде повна невідповідність між підрозділами охорони кордону і тими, хто сидить в теплих кабінетах тут, на Володимирській, в Адміністрації Держприкордонслужби, у різного роду головних центрах.

У нас є вже 8 регіональних управлінь - це структура, яка безпосередньої участі в охороні кордону не бере, а відтягує великий ресурс матеріально-технічного забезпечення. Якщо 90% з тих, хто служить там, одного дня просто не прийдуть на роботу, то ніхто не помітить, що щось відбулося", - зазначив Дейнеко.

Він додав, що в Державній прикордонній службі на цей момент 38 генералів, а штатна чисельність - близько 43 тисяч: "Тобто на тисячу чоловік у нас один генерал. Це ненормально. А за штатом їх може бути 54".

Відповідаючи на запитання про те, які зміни чекають відомство після реформи, Дейнеко повідомив, що людей, які не беруть участі в охороні кордону, стане менше. "Кардинально менше, генералів стане менше в рази. При цьому загальна чисельність скорочуватися не буде. Всі посади, які будуть вивільнені, будуть спрямовані на підрозділи, які безпосередньо охороняють державний кордон", - підкреслив він.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...