"Геніальне" та цілком скрепне рішення: Росіяни пропонують вирізати з фільмів сцени з акторами, які виступили проти війни в Україні

Член комітету Держдуми з культури Сергій Соловйов запропонував вирізати з вітчизняних кінострічок всі сцени з акторами-"зрадниками". "Зрадниками" він назвав тих, хто виступив проти "спецоперації" (так в РФ називають війну, - ред). Про таку пропозицію Соловйова пишуть росЗМІ, передають Патріоти України.

"Вважаю, впроваджувати практику вирізати з фільмів слова і епізоди акторів-зрадників необхідно після проведення опитування і громадського обговорення з цього питання", - заявив депутат.

Однак він додав, що поки що не до кінця розуміє, як можна це правильно реалізувати, оскільки вирізання багатьох сцен призведе до втрати сенсу: деякі актори з антивоєнною позицією грають головні ролі.

"Як, в якій формі і технічно як це реалізувати - тут важлива думка експертів і фахівців у цій сфері, щоб різко не знижувати якість і зміст фільмів", - додав Сергій Соловйов.

Як акторів у РФ цькують через антивоєнну позицію

Нагадаємо, в Держдумі нещодавно запропонували ввести обов'язкове повідомлення перед сеансом в кінотеатрі, якщо в переглядається фільмі є "зрадники".

Така заява послідувала після інтерв'ю російського актора Артура Смольянінова. Той заявив, що якби йшов на війну, то тільки на боці України. Також під "санкції" встиг потрапити актор серіалу "Кухня" Дмитро Назаров. Вистави з його участю почали масово скасовувати через те, що він висловився проти війни.

Жертвами цькування стають і інші відомі діячі. Наприклад, комік Максим Галкін був визнаний Кремлем "іноагентом", оскільки він виступив проти війни і заявив, що це за наказом російських чиновників вбивають мирних українців. У відповідь на це в Росії заявили, що він веде "явно проплачену риторику".

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...