Генсек НАТО заявив, що наступ РФ на Донбасі зупинився, але Москва не відмовилася від планів

Росія не досягла цілей в Україні, але вона не відмовилася від своїх планів. Це може вплинути на тривалість війни, тому цивілізований світ має бути готовим підтримувати Київ стільки, скільки це потрібно. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу 19 травня. За його словами, Кремль зазнає невдач на війні, передають Патріоти України.

"Росія не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Їй довелося покинути Київ та Харків, його околиці, а наступ на Донбасі застопорився", – наголосив він.

При цьому він звернув увагу на той факт, що РФ продовжить спроби здобути хоч якісь перемоги. "Ми не вважаємо, у той же час, що Москва відмовилася від своїх стратегічних цілей, тому ми повинні бути готові до довгої війни, що ця війна триватиме довгий час", – запевнив він.

Проте Столтенберг зауважив, що все може змінитись, адже хід бойових дій важко передбачити. "Важливо не спекулювати надто з цього питання. Війни завжди непередбачувані, тому ми маємо бути готові", – підсумував він.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...