Геть "надгробний вінок з орнаментом" Лукашенка: Попередній керманич сусідньої держави закликав повернути Білорусі споконвічний прапор

Колишній голова Верховної ради Білорусі і її перший лідер з набуття незалежності Станіслав Шушкевич закликав поміняти прапор країни на біло-червоно-білий. Нинішній державний прапор Білорусі Шушкевич назвав надгробним вінком з орнаментом Про це він заявив в розмові з Telegram-каналом «Підйом», зазначають Патріоти України.

Шушкевич пояснив, що під біло-червоно-білим прапором білоруси воювали ще в XVI столітті, в ході битви під Оршею, де здобули славетну перемогу під орудою Костянтина Острозького. «Це наш національний прапор. Він був затверджений в 18-му році, коли була утворена Білоруська національна республіка (проголошена 1918 року Білоруська народна республіка.-ред.)», – додав політик.

Нинішній державний прапор Білорусі він назвав надгробним вінком з орнаментом. «Це вигадки людей, які про геральдику жодного уявлення не мають, а мають освіту рівня лукашенківського, трієчники пропащі і в історії, і в усіх інших науках», – підкреслив Шушкевич.

Станіслав Шушкевич перебуває в опозиції до режиму Лукашенка. З початком російської агресії проти України він гостро критикував президента РФ Володимира Путіна і підтримував український народ. Шушкевич займав пост голови Верховної ради Білорусі з 1991 по 1994 рік.

Нагадаємо, напередодні Шушкевич закликав позбавити російську мову статусу державної в республіці, оскільки, на його думку, офіційна мова в країні має бути одна. А Лукашенко брудно відізвався про споконвічний біло-червоно-білий стяг.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...