Гібридна атака Путінсько-Лукашенківського Мордору: Капітулювати ніхто не збирається. Польща, Литва і Латвія готуються запустити статтю 4 договору про НАТО

У зв’язку з загостренням ситуації на польсько-білоруському кордоні Польща обговорює з Латвією і Литвою можливість ініціювати статтю 4 Північноатлантичного договору. Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв’ю PAP, зазначають Патріоти України.

Пряма мова прем’єра: "Ми обговорюємо з Латвією, а особливо з Литвою, чи не запускати статтю 4 договору про НАТО".

Деталі: Згідно зі статтею 4 Північноатлантичного договору, будь-який член НАТО може вимагати консультацій з іншими союзниками, коли, на думку якоїсь зі сторін, виникає загроза територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із сторін.

Моравецький також розповів, що у ЄС будуть обговорювати подальші санкції проти режиму Лукашенка, зокрема, повне закриття кордону.

"Польський кордон стане ефективним та остаточним бар'єром для дій Лукашенка. Немає сумнівів у тому, що справа зайшла надто далеко. Ми вже знаємо, що одних слів недостатньо, щоб зупинити білоруський режим. Ми розуміємо, що будуть потрібні посилені санкції", - зауважив глава польського уряду.

Ініціацію статті 4 договору про НАТО раніше застосовували у березні 2014 року щодо ситуації в Україні, теж на прохання Польщі.

У ніч на неділю мігранти, які хочуть перетнути кордон Польщі з території Білорусі, закидали польських солдатів та офіцерів камінням.

Польська прикордонна служба вважає, що білоруська сторона у неділю 14 листопада готує мігрантів для здійснення великої спроби прориву кордону. Мігранти отримують інструкції, обладнання та газ від білоруських служб, заявили польські прикордонники.


Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...