"Гібридна формула" і "подвійна гра": Маломуж розповів, що насправді задумав Сі Цзіньпін

“Гібридна формула” і “подвійна гра”: Маломуж про те, що насправді задумав Сі Цзіньпін

Генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж вважає, що Сі Цзіньпін намагається грати роль глобального світового лідера. Про це він заявив в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України.

“Сі Цзіньпін намагається грати роль глобального лідера на моделі протистояння Захід-РФ не тільки через війну в Україні, але й через протистояння між Ізраїлем і Арабським світом. Наразі у Сі альтернативи немає, він повинен висловлювати принципи міжнародного права й брати на себе функцію перемовника. Китайці будуть домовлятися з Росією щодо стабілізації ситуації, але під своїм контролем. Вони не будуть повністю віддавати пріоритет Росії”, — пояснив Маломуж.

За словами генерала, китайці намагатимуться вести глобальну політику щодо часткового обмеження впливу США у спосіб визнання Палестинської автономії, але не на умовах Ізраїлю.

“Також буде ще одна модель, де Сі Цзіньпін виходитиме з того, як врегулювати ситуацію на території України, і на яких умовах. Путін намагатиметься ставити умови, щоб залишити собі окуповані території. Сі Цзіньпін буде відтягувати цей процес своєю “формулою миру” — це припинення війни, але не звільнення від окупантів українських територій”, — наголосив Маломуж.

“Тобто Сі Цзіньпін має подвійну позицію щодо врегулювання ситуації на Сході й зняття проблем війни й воєнних дій в Україні. Він хоче запропонувати таку гібридну формулу”, — резюмував він.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...