Гірше, ніж 13 років тому: Ексрадник Путіна заявив про ризики для України через позицію Байдена

Позиція, яку президент США Джо Байден зайняв під час саміту з лідером Російської Федерації Володимиром Путіним в Женеві є "серйозним підвищенням ризиків для України". Про це колишній радник російського лідера Андрій Ілларіонов заявив 17 червня в етері ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1, передають Патріоти України.

"Хочу звернути увагу, що на прес-конференції Байден повторив слово в слово позицію, яка за пів години до нього була виголошена Путіним щодо України і виконання Мінських домовленостей", - зазначив він.

Ілларіонов нагадав, що "путінська інтерпретація" традиційно передбачає "амністію бойовиків, легалізацію силовиків в псевдореспубліках, проведення виборів без контролю українською владою, спроба "влити" ці самі псевдореспубліки в політичне тіло України, і лише після цього - спільне патрулювання міжнародно визнаного українсько-російського кордону - спільно бойовиками і українськими ЗС".

"Це стара традиційна спроба Путіна встановити контроль над усією Україною через ці псевдореспубліки, - додав ексрадник лідера Кремля. - Одна справа, коли це регулярно повторює Путін. Але тепер до нього приєднався пан Байден".

Політик наголосив, що для захисту суверенітету і територіальної цілісності Україні необхідна євроатлантична інтеграція з "членством в НАТО в перспективі і наданням ПДЧ зараз". Він також порівняв нинішню ситуацію з подіями 2008 року, коли на саміті НАТО в Бухаресті обговорювалося надання ПДЧ Україні і Грузії.

"Тоді у президентів країн (Саакашвілі і Ющенко), які були присутні на саміті, була можливість донести свою позицію до керівників Альянсу. Сьогодні, 13 років по тому, на саміт НАТО в Брюсселі Зеленський не був запрошений. У Зеленського сьогодні немає можливості зв'язатися з президентом США в будь-який час дня і ночі", - продовжив Ілларіонов.

За його словами, 13 років тому "президент Буш підтримував і вступ, і надання ПДЧ і Грузії, і України. Сьогодні президент Байден не підтримує цього".

"Сьогодні у нас вийшло більшою мірою повторення того, що було 13 років тому - тобто саміт НАТО, що не дає ПДЧ ні Грузії, ні Україні, але позиція України сьогодні є набагато гіршою, ніж та позиція, яка була в Грузії 13 років тому", - підсумував колишній радник Путіна.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...